Welkom Eveline en Great Ocean Road adventure! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Suzanne Waard - WaarBenJij.nu Welkom Eveline en Great Ocean Road adventure! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Suzanne Waard - WaarBenJij.nu

Welkom Eveline en Great Ocean Road adventure!

Door: Suzanne ( voor de verandering)

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

07 Maart 2013 | Australië, Adelaide

Hallo allemaal!

Ja het is nu echt zo ver, ik vlieg weg van Tasmania. Eigenlijk wel heel raar hoe makkelijk het is om ''even'' het vliegtuig te pakken.
De avond voor mijn vlucht kwam ik er om 1 uur s'nachts achter dat ik een smsje had ontvangen ivm mijn vlucht. Ik zou om 8.45 uur in de ochtend vertrekken, en nu is dat opeens 20.45 uur geworden. Dus ja een hele dag extra in Tasmania! Ik had geen zin om iets te doen dus ik heb een beetje uitgeslapen en daarna gewoon in het hostel gezeten om mijn nieuwe favoriete serie te bekijken. Dankzij een jongen hier, die me 5 seizoenen gegeven heeft van de serie Lost. In het begin kon het me niet heel erg boeien, maar nadat ik het hele 1e seizoen gezien heb en nu begonnen ben aan het 2e seizoen, zit ik er wel helemaal in! Terwijl het eigenlijk heel erg lekker weer was buiten heb ik toch de hele tijd binnen gezeten. Maar ohh wat is dat zo nu en dna toch lekker! Naarmate de tijd voorderde werd het ook tijd om klaar te staan voor het busje naar de luchthaven. Oh man wat voelde dat opeens weer raar! Na 3 maanden op Tasmania..... ja 3 maanden! Hoezo de tijd gaat snel?? Ook heb ik nog 2 uur lang met mijn zus en nichtje zitten skypen, oh wat is ze al groot geworden zeg! En wat heeft ze mooie blauwe kijkers! Phoe hee, ze loopt gewoon al een beetje heen en weer met behulp van de bank, eet haar eigen eten. Wat gaat het allemaal snel heah?!

De weg naar de luchthaven heb ik puur genoten van het laatste beetje Tasmania, en aangekomen op de luchthaven bleek het dat mijn vlucht nog eens 1 uur vertraging heeft. Ach, das dus een mooi momentje om nog even een stukje voor jullie te schrijven! Man, wat kan ik toch trots zijn op alle dingen die ik tot nu toe al gezien en gedaan heb. Niet alleen tijdens deze reis, maar over het geheel van mijn leven. Werken op een camping in Nederland, 2 maanden lang schoonmaken in toiletgebouwen... daar begon het allemaal mee, dat was 7 jaar geleden! Daardoor begon mijn interesse te wekken voor het toerisme, ik heb animatie werk gedaan, met blunders en heel erg veel gelach. Ik heb zo veel liefe, leuke, toffe mensen ontmoet (waaronden natuurlijk 99% van jullie :P). Ja elk leven heeft zijn ups en downs. Maar zolang je positief in het leven staat, stellen die downs amper wat voor, want alle ups trekken alles mee omhoog! En Tasmania is een hele grote up!
Dit zou zeker een plek zijn waar ik nog een keer naartoe terug wil gaan. Geen zorgen, niet om te wonen! Ik denk dat dat toch net even iets te ver weg van huis is! Hoe mooi en super ik het hier ook heb gehad, het is niet de plek waarvan ik zeg: DIT IS THUIS. Hmm Ik heb van vele gehoord dat Tasmania erg lijkt op Nieuw-Zeeland, wieweet..... haha Nee hoor, geen zorgne ik zal sowieso op 24 juni thuis komen! Als ik Nieuw Zeeland echt zo geweldig ind, kan ik altijd nog een keer terug en dan met een Working Holiday Visum!

De vlucht ging extreem snel, maar aangezien ik in de avond aan kwam, was er geen shuttle busje om me op te halen.
Dus eerst in de bus naar het centrum, vervolgens in de tram en daarna nog 5 min wandelen.... OH man wat een drukte..... Ja de grote stad is niets voor mij, daar ben ik nu helemaal zeker van. Het stadsleven heb ik dus echt niet gemist!

Verder erg weinig gedaan, een beetje geinternet, en boodschapjes gedaan en in de avond op tijd naar bed want de volgende ochtend zou Eveline aankomen! Joeppie!
Dus vroeg op, even douchen en ontbijten en dan met de bus naar de luchthaven toe. Daar bleek ook dat de vlucht later aan zou komen, dus ik heb zo een 3 uur gewacht voordat ze er was.
Phoe hee, ze had vertragingen opgelopen en nu was haar bagage er ook nog niet! Lekkere aankomst :S. Als goedmakertje ehbben we heerlijk een rondje gelopen in de stad, even een terrasje gepakt en wat gegeten, nog even langs het strand gelopen en nu rusten.
Straks na het avond eten gaan we lekker penguins bekijken, ben benieuwd of ik ze dit keer beter zal zien dan de vorige keer.

Gelukkig hebben we wel een paar penguins gezien, maar niet zo extreem veel.

De volgende dag hebben we ook bijna niets gedaan. Vooral gerelaxt, even geinternet en verder onze busticket gereserveerd. We gingen op tijd naar bed aangezienw e de volgende dag vroeg op moesten. Om 7.40 uur werden we al opgehaald om onze 3-daagse bustrip van Melbourne naar Adelaide te doen!
Het is een redelijk kleine groep van 6 pers in totaa. Grotendeels Duitsers, 1 oosterijker, 1 Zwitser, 2 Fransen en nog 1 Nederlandse jongen.
En daar begon onze trip met de Great Ocean Road! Het begin was niet zo heel bijzonder, maar later werd het mooier en mooier! Wat ik ook zo leuk vind is dat Eveline allerlei dingen opvalt, die voor mij nu al normaal zijn!
De electriciteitsdraden die gewoon door dorpen heen gaan, veel vrijstaande huizen met maar 1 verdieping enz.. Ik ben er al zo aan gewend, maar doordat zij er nu is denk ik gelijk weer terug aan mijn 1e indrukken die ook zo waren. Heel erg leuk!!!
Verder zijn we dus op verschillend euitkijkpunten gestopt, waaronder 1 van mijn hoogtepunten: Wilde kOALA'S! Nou werkelijk ze zitten in de bomen hier iin de omgeving hoor. Heb een paar erg leuke foto's.
Bijna aan het einde van de dag zijn we aar de 12 apostelen gegaan, dit zijn steen formaties in de zee. Deze zijn heel erg beroemd, maa rhelaas was het redelijk mistig waardoor het lastig was om een scherpe fotot te maken, maar de sfeer er omheen was wel weer super.
Die avond zijn we ingecheckt in een hostel, was niet het beste van t beste, maar er was een bed en dat was genoeg. We hebben pizza gehaald en zijn vervolgens naar de zonsondergang gaan kijken weer bij de 12 opstelen. Dit was een heerlijke sfeer en erg mooi uitzicht.
Vervolgens nog een drankje gedaan in het hostel en bed in gekropen, aangezien de volgende dag ons ontbijt om 7 uur weer klaar stond.
Hupakee wakker worden, as in pakken, bed afhalen, ontbijten, spullen in de bus en weer onderweg. In de ochtend zijn we nog naar een aantal verschillende steen formaties gegaan, hier wa sook een erg klein strandje en geloof me, dat hele gebied zoudne zo uit zpeter Pan of Pirates of the Carribean kunnen komen. Voooral in de avond als het mistig is is het een ooie plek om Gohstship te filmen. Ouja het zag er dus echt uit alsof het uit een film kwam, zo verschrikkelijk mooi. Gelukkig was het toen ook nog niet zo heel erg warm, wan natuurlijk zijn we allemaal wel een beetje verbrand gistern. (ondankds hetr herhaaldelijk insmeren met factor 30). Na de ochtend op het latste stukje van de Great Ocean rood te rijdne zijn de woor gereden naar een oude vlukaan die al lang niet meer actief is. Hier hbben we in de krater geluncht en kwamen we nog een paar koala's tegen. Ook kwamen we niet veel later de eerste emu's tegen. Wel heel raar dat ik al zo een 10 maanden in Australie ben en nu pas voor de eerste keer de emu's en koala's gezien heb in het wild.
Toen kwam er een kleine uitdaging om ene wandeling avn 45 minuten te maken. Ja misschein niet zo heel erg lang, maarja dat stijl naar boven, is best wel zwaar hoor. Na veel naar boven geklommen te hebben kwamen we aan bij een prachtig uitkijk punt. Ik ben nog een stukje verde rnaar boven gelopen, maar Eef voelde zich daar niet prettig bij.
Ze ging op een andere steen zitten, waarbij ej de diepte niet kon zien, maar wat ze niet door had is dat vanaf ons uitkijkpunt het er redelijk gevaarlijk uit zag waar ze zelf zat. Iedereen zei al, nou ik zou het enger vinden om daar te zitten dan heir te staan! Natuurlijk heb ik even een fto gemsaakt om vast te leggen dat Eef toch echt op zo een rots zat! Toen ik naar haar toe liep zag ik ook gelijk dat je van dat punt helemaal geen diepte zag en dat er nog een stukje rotsen tussen de stenen waren waar ze zat. Maar toen ze de foto zelf zag, begreep ze wel waaro mensen dat er enger uit vonden zien haha!
Toen hebben we het pad weer terug gelopen, met ene mini stukje waar we de verkeerde kant op liepen (natuurlijk).. Niet verdwalen dat kan natuurlijk niet tijdens zo een reis heah? Je moet tenminste 1 x de weg een beetje kwijt zijn ;). We kwamen er binnen 1 minuut achter en zijn snel teruggelopen via de juiste weg.
Daarvandaan gingen we door naar ons hostel waar er ook een hoop kangaroes waren. Gegeten, gekletst en geslapen. Aangezien we vanchtend weer vroeg opmmoesten. Zelfde tijd als gisteren.
We zijn weer begonnen met een korte wandeling naar ''the balconies'', deze heten zo vanwege de rosten waarop je uitkijkt er een beetje uit zag als verschillende balkonnen. Daarna nog een wandeling gemaakt naar een waterval, en daar heerlijk trapgelopen. Man oh man, wat een lange trap. De weg naar beneden was een stuk makkelijker dan de weg terug naar boven.
Vanaf toen was het vooral in de bus zitten om door te rijden naar Adelaide.
We hebben nog een korte pauze gemaakt om te lunchen en tanken en bij de border/grensovergang. En uiteindelijk zijn we rond 19.15 uur (ein-de-lijk) aangekomen bij ons Couchsurf adres!
Ook nog een ander meisje die samen met ons op zaterdag de 6-daagse bustrip gaat doen naar Alice Springs, Ze is meegekomen en slaapt hier nu ook voor 2 nachtjes. Ze kotm uti Korea, en is een aardig grietje.
Nouaj we hebben net dus even eten gehaald en gegeten en nu nog een klein beetje internetten ;).

Voor degenen die het niet wisten: Op youtube heb ik kleine filmpjes staan van mijn reis met foto's.

China:

Thailand:

Indonesie, Java:

Indonesie, Bali:

Nieuw-Zeeland, 1 week:

Australie, eerste 5 maanden:

Australie, Skydive:

Tasmanie:

Dus geniet er van! Als jullie het nog niet gezien hebben!
We gaan weer een beetje op tijd slapen want morgne hebben we onze volgende trip naar de Barossa Valley. Ben erg benieuwd!

Tot snel!

Liefs Suzanne