Update! nieuw zeeland & australie + toekomst
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
06 Juni 2012 | Australië, Melbourne
Ik ga mijn verhaal in Australië niet dagelijks maken en dit zullen waarschijnlijk korte updates zijn over hoe alles met me gaat in het land waar ik zogezegd ''down under'' ben gegaan!
Een paar dagen nadat ik bij mijn eerste Australisch Football match ben geweest ben ik ingetrokken in een appartementje waar al 5 anderen wonen. Het is wel veen wennen want het zijn niet de types waar ik normaal gesproken mee om zou gaan. Maar ze zijn wel heel relaxed beetje rommelig, maar verder echt een lekker plekje om te zitten. Gratis wifi internet en een goede deal met de accommodatie eigenaar waarbij ik zo nu en dan een zaterdag bij de football club werk en daardoor 50 dollar per week korting krijg op het appartement!
De week erop was de 1e keer da tik er werkte, en was wel erg gezellig en redelijk makkelijk. Gewoon zorgen dat iedereen de hele tijd genoeg te drinken had en een beetje kletsen en footballers bekijken ;). Die avond werd ik uitgenodigd door een aantal spelers om uit te gaan, een groepje mannen die allemaal trakteren, poeh was blij toen ik weer thuis was.
Ook had ik een baan gevonden als door-To-door (deur aan deur) verkoopster voor een goed doel. Voor hun moest ik sponsorship verkopen, was echt een pokken klus is. Ik kon dit werk alleen doen op 1 voorwaarde een dat is als ik de working holiday visum aan zou vragen. Om deze aan te vragen moet je in het buitenland zijn, dus ik had een vlucht naar nieuws-zeeland geboekt en ben daar 1 week geweest.
(kom ik zo uitgebreid op terug).
Nu ben ik net weer terug in Australië en gelijk weer hard op zoek naar een baan en dit keer met officieel working holiday visum! Dit betekend dat ik pas in 2013 terug zal komen, en zeer waarschijnlijk word dit op 8 mei, en dan heb ik op mijn verjaardag zaterdag 11 mei een feestje met ene kleine presentatie over hoe mijn reis is geweest. En aangezien Nederland erg georganiseer dis laat ik jullie nu alvast weten dat jullie 11 mei 2013 vrij moeten houden haha!
Over de baan die ik had, ik voelde me er niet goed bij en ja geld is geld, maar als ik geen geld verdien als ik niets verkoop heeft het geen nut, heb 5 dgn full time gewerkt en heb er niets voor gekregen en had 2 sponsorships verkocht. Dus mede hierdoor ben ik nu weer hard op zoek naar iets anders. Het voordeel is dat ik nu langer blijf en een working holiday visum heb waardoor het als het goed is makkelijker word/is om een baan te vinden.
Wow opeens zie ik 2 brandweer mannen binnen komen met allerlei bescherming enzo! Wat is hier aan de hand??? blijkt dat 1 van mijn huisgenoten gebeld heeft naar de accommodatie eigenaar omdat hij een gaslucht rook! Lekker die communicatie hier, ik wist van niets en er staan opeens 2 brandweermannen in de woonkamer controle te doen!
En natuurlijk is er niets aan de hand, er werd alleen gezegd dat de gasdingest goed schoon gemaakt moest worden, want daardoor kant ene beetje lekken maar niets om zorgen om te maken. Er word hier gerookt en er is geen ontploffing, dus zorgen om niets! Ach zo maak je tenminste nog iets mee heah?!
Oke dan nu over mijn periode (6 dagen) in Nieuw-Zeeland!
Op woensdag 23 mei kwam ik aan op Christchurch luchthaven en ben ik naar een hostel gegaan, aangezien ik pas kon couchsurfen vanaf de 24e. Daar heb ik wat geld omgewisseld en ben ik eten gaan halen bij de supermarkt. Het was al in de namiddag en het viel me op dat er behoorlijk wat constructies waren. Dit was vanwege de vele aardbevingen na de grootste op 4 september 2010.
De volgende donderdag 24 mei:
vandaag kletste ik met een Deens meisje en we waren beiden behoorlijk verwonderd van alle schade dat nog steeds duidelijk zichtbaar was. Vooral in het oude stads centrum. Ze hebben daar een winkelcentrum gemaakt met containers. Omdat je de andere gebouwen niet meer in kon! Het was allemaal zo onrealistisch, alsof het niet echt was!
Daardoor werd ik ook nieuwsgierig hoe het nou zou voelen als er een aardbeving was.
In de namiddag ben ik verhuist naar een nieuwer gedeelte in de stad om daar te couchsurfen. Het was bij 3 studenten en er was ook een meisje Ummi uit Maleisië aan het couchsurfen daar.
Vrijdag 25 mei
Vandaag ben ik met Ummi op stap geweest, eerst zijn we naar de botanische tuinen geweest en hebben daar heerlijk rondgelopen en vervolgens weer in het stadscentrum geweest. We zaten bij de Subway (broodjes zaak) en aten een broodje en opeens begon alles te trillen. De deur beweegde een beetje open en dicht, lampen wiebelden, bomen nou ja alles zogezegd was heen en weer aan het gaan. En ja dit was een aardbeving!!! Bij thuiskomst natuurlijk op het internet gekeken, het was een 5,2 aardbeving op de schaal van richter en dat maakte deze aardbeving de 3e grootste sinds 4 september 2010!
zaterdag 26 mei:
Deze dag heb ik lekker rustig aan gedaan en ontving ik de mail dat mijn visum geaccepteerd was!
Heb een paar films gekeken, het huis van mijn hosts een beetje opgeruimd en schoon gemaakt en verder lekker geluierd. Nog een kleine aardbeving gevoeld toen ik tv aan het kijken was... heel raar.
Zondag 27 mei:
Ummi en ik hadden samen een autootje gehuurd voor 3 dagen en die konden we vandaag ophalen vanaf de luchthaven. Vervolgens haalde we nog een meisje op uit Vietnam en zijn we met zijn 3tjes naar Akaroa gegaan. Hier hebben we een wandeling gemaakt met natuurlijk een omweg en extra mooie plekjes boven! Het was een super mooie dag en we hebben zelfs nog even in onze T-shirts in de zon kunnen liggen en genoten van de zonsondergang. Daarna weer terug gereden naar Christchurch.
Het was trouwens de eerste keer da tik in een auto aan de linker kant van de weg mest rijden daarbij ook nog eens een automatische auto wat erg wennen was in het begin. Ik alg elke keer weer vlak wanneer ik mijn richtingaanwijzer aan wilde zetten en opeens mijn ruitenwisser aan ging... haha oops verkeerde kant!
Ook zo grappig ik probeerde te schakelen aan de verkeerde kant van de stoel in een automatische auto!!
Het was een Nissan Sunny, en ik voelde me toch wel heel trots dat ik in Nieuw-Zeeland aan het auto rijden was!
Maandag 28 mei:
Vroeg in de ochtend werd ik wakker geschud om 5 uur, nee niet door een persoon maar door de grond! Er was WEER een aardbeving! Deze was iets boven de 4 op schaal van richter. Ik viel weer in slaap en anderhalf uur later werd ik weer wakker geschud... en ook WEER door een aardbeving. Vanaf dit moment was het niet meer een avontuur en leuk spannend, nu begon het toch een beetje eng te worden, dus ik was blij dat ik een par uur later vertrok samen met Ummi richting Arthurs pass. Op de weg er naartoe zijn we gestopt bij Castle hill en hebben daar een rondje gelopen, vervolgend door gereden de regen in. het was echt hondenweer, dus we zijn niet gaan wandelen bij de arthurs pass, alleen rond gereden en vandaar reed ik naar Mt Cook. Voordat we er waren reden we langs Lake Tekapo, een super mooi meer met uitzicht op de bergen. Hier dus een fotosop gemaakt en daarna door gereden naar Mt Cook. Hier zijn we binnen bij een groot backpackershostel gaan zitten en hebben we 2 films gekeken. Daarna wilden we gaan proberen te slapen in de auto, maar aangezien het onder nul was buiten en daardoor in de auto dus ook ijskoud besloot ik na anderhalf uur om toch te kijken of ik nog kon inchecken bij de hostel. Er was niemand meer te bekennen, maar er was daar ook een grote bank en het was in ieder geval warmer dan in de auto. Toen hoorde ik opeens lawaai van mensen die uit een kamer kwamen, dit bleek ene tv kamer te zijn, met 2 banken en kussens op de grond met een heerlijk warme temperatuur. Uiteindelijk ben ik daar gaan liggen en heb ik heerlijk geslapen die nacht! Ummi die had de nacht overleefd in de auto, respect voor haar!
Dinsdag 29 mei:
We zijn rond 8.30 uur begonnen met een wandeling te maken bij Mt Cook. In deze omgeving is ook een deel van 'The lord of the rings' opgenomen en daar heb ik dus een wandelingetje in gemaakt!
Uhh oke wandelingetje?? Ummi en ik hebben zo een 4 uur gelopen en daarbij genoten van het beetje sneeuw, en de super mooie uitzichten op een meer waar ijsschotsen in dreven.
Vervolgens nadat we terug gelopen waren hebben we wat gegeten en gedronken in de auto en zijn we nog naar een ander vallei in de buurt gegaan. Hier nog een paar meertjes bezocht, dit was ene wandeling van in totaal 1 uur, met een redelijk klim erin. Oh man wat is die natuur daar super mooi. Het was wel ijs koud, maar dat maakte niet uit. Het was een sprookje en ik baalde onwijs dat we alweer terug moesten rijden naar christchurch vanwege mijn vlucht. Wel ben ik blij en kijk ik nu helemaal uit naar mijn 2,5 maanden tijd in nieuw Zeeland volgend jaar!
Ook wil ik daarom extra veel en hard werken hier in Australië om die tijd daar gewoon te kunnen rondreizen zonder te werken!
Ik ben terug gereden naar Christchurch in de namiddag.
En de volgende ochtend 30 mei moest ik om 4 uur op de luchthaven zijn, dus rond 3.15 uur heb ik de auto terug gebracht naar het verhuurbedrijf en vervolgens naar de luchthaven gelopen en ingecheckt. Op het vliegtuig geslapen en gisteren het appartement waar ik nu woon schoon gemaakt.
Het was weer een korte periode waarin ik veel gezien heb en beleefd heb. Nu vind ik hopelijk snel een goede baan met een vast inkomen. 1 van mijn huisgenoten verandert van baan, waardoor er bij haar oude wenkgever een plekje vrij komt en ze zal me aanraden en mijn cv afgeven, dus hopelijk kan ik daar aan het werk. Sowieso ben ik vandaag langs meer dan 10 plekken geweest die hier in de buurt waren en mijn CV afgegeven verder heb ik via het internet meer dan 10 sollicitaties verstuurd. Morgen weer op pad en overmorgen weer bij de football club werken dan ga ik ook proberen te netwerken en kijken of iemand van hun werknemers nodig hebben of ene plek weten die op zoek is naar werknemers. Ik zal dus ook weer een aantal kopieën van mijn CV meenemen.
Ook ga ik mijn best doen om deze accommodatie eigenaar te helpen met t verhuren van een appartement en op die manier kan ik een extra zakcentje verdienen. Ik heb de sleutel van die kamer gekregen dus als ik op dit moment even weg wil van mijn huisgenoten kan ik daar naartoe vluchten en lekker een nachtje in een 2-pers. Bed slapen :P. Ik denk dat ik daar zo naartoe ga en dan daar een filmpje ga bekijken in alle rust!
Dus mijn leventje gaat ook gewoon door hier!
Ik hoop dat jullie allemaal nog lekker aan het genieten zijn van heerlijk weer in Nederland en Studie (heah mams?) en natuurlijk werk!
Nou lieve mensen, jullie lezen wel weer van me over een tijdje!
Ook wil ik even een extra dikke knuffel geven op deze manier aan mijn Opa & Oma en mijn Oom en Tante die deze knuffel EXTRA DIKKE knuffel even nodig hebben en verdienen! Ik noem geen namen, jullie weten wie ik bedoel voor degenen die mij goed genoeg kennen.
Voor alle andere lieve familieleden, kennissen, vrienden en onbekenden, jullie krijgen ook een knuffel hoor maar bovenstaande een extra dikke ;).
tot snel en ooit maar weer!
Liefs en groetjes Suzanne
06 Juni 2012 - 11:22
Ineke Van Uitert:
Ja, gelukkig weer een mooi verhaal van Suzanne. Ik dacht al gaat het wel goed met haar? maar gelukkig bent je nog steeds even ondernemend en voortvarend
Toy toy toy bij het vinden van een leuke en vooral goed betaalde baan.
Wacht met spanning op je volgende verhaal.
Hier alles goed, en inderdaad regelmatig lekker aan het werk.
groetjes
Ineke -
24 Juni 2012 - 17:47
Hanneke BE:
Heb je mail via je moeder ontvangen! 'Was erg ontroerd.Weet dat we alles doen om jouw maatje een mooie oudedag te geven! Geniet van je reis en je droom -
28 Juni 2012 - 19:11
Hanneke Brongers :
Beste Lieve Suzanne. weet dat ik elke dag je knuffels doorgeef aan Jino! hij reageert echt op je naam! ik heb t nu vaker uitgeprobeerd. veel groeten!
01 Juli 2012 - 11:50
Geery:
Hoi Suzanne,
Via mijn kleine zusje (ha, ha, ha) heb ik het laatste nieuws gehoord. 8 mei 2013 terugkomen? De datum is al weer gewijzigd!! Met jouw weet je het maar nooit. Fijn dat je een baan gevonden hebt, nu als het kan veel geld verdienen om nog (langer) te kunnen genieten.
Gisteren hebben wij eindelijk je nichtje bewonderd. Lief poppetje die af en toe ook even wilde lachen.
Wij zijn ook nog wel eens met de caravan op pad. Vandaar dat ik nu pas je verslag gelezen hebt.
Nog een hele fijne tijd en ik kijk uit naar je volgende verslag.
Geery