Het Bellen spel!! officiele Uitleg
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
21 Januari 2012 | China, Peking
Ik heb begrepen dat het ''bellenspel'' niet goed word begrepen. Eigenlijk wel logisch aangezien de eerste foto met het belletje bij het eerste verslag staat en niet bij de tweede waar ik het spel heb geïntroduceerd!
Speciaal om het te verduidelijken en om het voor jullie en mij makkelijker en overzichtelijker te maken maak ik dit reisverslagje aan.
Bij dit verslag zal ik regelmatig foto's uploaden waarbij je een rood belletje kan zien. Elk rood belletje staat voor 1 letter. Dus als ik 5 foto's met het belletje staan, zijn er 5 letters die geraden kunnen worden. Van die 5 letters kan je 1 of meerdere woorden maken.
Om een juiste letter te krijgen kan je de meerkeuzevraag beantwoorden. Achter elk antwoord zal er een letter staan, dus ook al beantwoord je de vraag fout, krijg je toch een (niet bruikbare) letter.
Als je alle (of de meeste) antwoorden goed hebt kan je uiteindelijk zin van maken van alle geraden letters. Aan het einde van elk land zal ik de puntjes geven met hoeveel woorden & hoeveel letters per woord.
De letters worden allemaal door elkaar gegeven, dus het is aan het einde nog een beetje puzzelen wat de zin hoort te zijn.
Zodra ik een foto upload met een belletje zal ik hier onder de vraag(en) neer zetten. De afgelopen dagen heb ik goed mijn best gedaan om veel foto's te maken van de BEL en daarom zal ik zo ook gelijk een ''voorbeeld'' Foto neerzetten met het antwoord.
Het doel is natuurlijk om van alle landen, alle vragen goed te beantwoorden en ook nog eens de juiste zin eruit kan halen, het zullen vooral Motto's zijn.
Zoals de meesten hebben gemerkt kan je reacties plaatsen. Het word de bedoeling dat je aan het einde van elk deel van de reis, bij de reactie al jouw gegeven antwoorden neer te zetten met bijbehorende letter. En daarachter de uitkomst van de zin. Wie alles goed heeft en ook nog eens als eerst verstuurt heeft meer kans op een kleine prijs.
Zodra mijn wereldreis is afgelopen zullen er 6 zinnen zijn. Wie de vragen + de zinnen goed heeft is de winnaar. Als alleen de zinnen goed zijn, maar er wel fouten gemaakt zijn tijdens de quizs, kijk ik wie de minste fout had, en als dat gelijkspel zou zijn, kijk ik naar wie de antwoorden als eerst heeft neergezet.
Er zal dus maar 1 winnaar zijn! Dus ik zou zeggen doe jullie best!!
als het nog niet duidelijk is, vraag er gerust naar! Mijn idee in mijn hoofd is voor mij wel duidelijk,maar is ook handig als het voor jullie begrijpbaar over komt. ;)
Oke hier is de voorbeeldvraag:
Dan waar is het eerste belletje gerinkeld?
A. Tianammen Square = E
B. De Verboden Stad = V
C. Beijing Centraal Treinstation = IJ
D. De Lamatempel = B
Het juiste antwoord is B, in de Verboden stad
Nu is V de eerste letter die je kan opschrijven om later woorden mee te maken.
Dus bij deze hebben jullie in ieder geval 1 vraag goed ;). Kijk ook even bij de bijbehorende foto!
De volgende foto's zullen allemaal genoemd worden naar: vraag 1, vraag 2, enz.!
Vraag 1: Dit stuk heet 'the seven stones', Hoeveel stenen heeft dit pleintje?
A. 6 stenen =G
B. 7 stenen =P
C. 8 stenen =T
D. 9 stenen =Z
Vraag 2: Dit is het platvom van de negen hemels met in het midden een grote verhoogde stip. Wat gebeurd er volgens de verhalen als je hierop gaat staan?
A. Je krijgt 9 jaar extra geluk =D
B. Je lijkt groter dan iedereen om je heen =R
C. Je stem word duidelijker en harder =IJ
D. Er is geen bijwerking, maar het middelpunt van de 9 hemels = F
Vraag 3: Dit is het Tiananmen Square, Hoe kom je op het plein terecht?
A. De weg over steken = A
B. De weg over steken, daarna door politiecontrole =I
C. Onder de weg door =O
D. Onder de weg door, daarna door politiecontorle = E
Vraag 4: De Chinese muur! Hoe ben ik bij de Chinese muur gekomen?
A. Via een kabelbaan =L
B. Met een bergtreintje =M
C. Via een wandelweg naar boven =N
D. Met een bus =U
Vraag 5: Een foto voor de tempel van de hemel. Met wie ben ik bij deze tempel geweest?
A. Alleen = Y
B. Met het Duitse meisje =H
C. Met een host =S
D. Met het Duitse meisje & een host =C
21 Januari 2012 - 10:28
Monique:
Hmmm suus lastig... ik denk dat dit B de verboden stad is met de letter V haha
Xx Moow